NAUI
24.12.2010

NAUI (inglise keeles: National Association of Underwater Instructors) on maailma vanim hobisukeldujaid koolitav organisatsioon, alustades tegevust 1959 aastal. Tänaseks päevaks on sõna "national" ehk "rahvuslik" pisut ebatäpne, sest NAUI harukontoreid võib leida väga paljudes maailma riikides. NAUI on suurim mittetulundusühinguna registreeritud sukeldujaid koolitav organisatsioon, pakkudes koolitust algajatest kuni kõrgeima tasemeni (Instructor Course Director), sealhulgas ka tehnilise ja Nitroxiga sukeldumise ettevalmistust.
NAUI ülemaailmne reputatsioon on väga kõrge, mille tõestuseks on NAUI poolt välja töötatud õppematerialide ja programmide kasutamine näiteks US Navy SEAL`de õpetamisel või NASA Kaaluta Oleku Laboratooriumis (inglise k.: NASA’s Neutral Buoyancy Laboratory ) Houstonis Texases, kus treenitakse astronaute. Samaaegselt standardite arendamise ja ohutumaks muutmisega hobisukeldumises, töötatakse lisaks ka tehnilise sukeldumise valdkonnas. Tehnilise Sukeldumise Division tegeleb igapäevaselt uute õpetuste ja lähenemiste väljatöötamisega selleks, et hoida NAUI`T pidevalt parimate koolitajate hulgas.
NAUI peakontor asub Ameerika Ühendriikides Tampa`s, ühendades läbi harukontorite üle maailma endas tuhandeid sukeldujaid, instruktoreid ja sukeldumiskeskusi. Väidetavalt saavad NAUIs koolituse enam kui 1/3 nii Ameerika Ühendriikide kui muu maailma hobisukeldujatest. 

Loe lisaks: www.naui.org