TDI - SDI - ERDI
24.12.2010

Kes on TDI?
TDI (inglise k.: Technical Diving International) on maailmas enim tehnosukeldujaid koolitav ja sertifitseeriv organisatsioon. Ühena esimestest pakkus TDI kunagi õpetust segudega või suletud süsteemidega sukeldumisel. TDI on novaator treeningmetoodiga ja tehnosukeldumise teooria välja töötamisel, tänu TDI`le on saanud hobisukeldujad laskude selliste vrakkide juurde nagu  Andrea Doria, Luisitania või Prince Waleswhich. TDI sukeldujad on avastanud uusi sukeldumisteks sobivaid koopaid Hispaanias, Mehhikos ja Austraalias ning nad on olnud julgestajateks erinevatel vabasukeldumise rekordiüritustel.
Kes on SDI?
SDI  (inglise k.: Scuba Diving International) on 1999 aastal loodud TDI sõsarkompanii, mille eesmärgiks on õpetada hobisukeldumist, kasutades selleks tavalist õhku ja üldtunnustatud piirnorme. Võrreldes TDI õpetusega on SDI õpetus mõeldud "tavalistele" hobisukeldujatele, kelle eesmärkideks ei ole eksreemsus, rekordid ja adrenaliin. Siiski on õpetuste ideoloogias ka palju ühiseid jooni, näiteks innovatiivsus ja kiire reageerimine muutustele. Näiteks on SDI üks vähestest õpetussüsteemidest, kus sukeldumiste planeerimiseks ja logiraamatu täitmiseks kasutatakse uusimaid sukeldumiskompuutreid. Loomulikult koosnevad kursused nii teooria-, basseinisukeldumiste- kui ka avaveesukeldumiste osast. Suurt rõhku asetatakse perekondlikkule lähenemisele, st üritatakse pakkuda sukeldumisega seonduvat igale pereliikmele neid lahutamata.

Kes on ERDI?
ERDI  (inglise k.: Emergency Response Diving International) esmaabi õpetav organisatsioon, kes pakub koolitust nii politseile, päästeametile kui ka tavakodanikele. Esmaabi koolitusel on tähtsaim tekitada  inimeses usaldus enese vastu - "ma tean, mida ma teen ja ma käitun õigesti". Loomulikult pole esmaabiandmise oskus ja -teadmised vajalikud vaid sukeldujaile ja sellepärast võivad koolitustel osaleda kõik soovijad. 

Loe lisaks: www.tdisdi.com