SAUDI ARAABIA
22.12.2022

Kutsume teid osalema Punase mere safaril Saudi Araabias pildil nähtaval safarilaeval SAUDI EXPLORER. Punane meri on enamusele juba tuttav oma headuses, aga Saudi Araabias käinuid on ikka väga vähe. Ja veel vähem on neid, kes seal sukeldunud oleks. Sihtkohaks on FARASAN BANK, mis asub Jeddahist u 200km lõunas, kohakuti Sudaani ja Eritrea piiriga, Punase mere vastaskaldal.

Farasan Banki on kirjeldatud kui üht maakera puutumatumat ja haruldasemat arhipelaagi. Andmed on natuke erinevad, aga suurusjärgu kohta saab aimu ikka - jutt käib u 600km pikast ja 60km laiast arhipelaagist. Saarestiku moodustavad sajad ja tuhanded saared, väikesaared ja riffid, mis lisaks veealusele floorale-faunale pakuvad elupaika ka lindudele. Saame lisaks sukeldumistele ka saartel lindude toimetusi vaadata ehk linnuvaatlusega tegeleda. Ala on vulkaanilise tekkega, kus sügavus ulatub kuni 500 meetrini - lisaks väikestele ja värvilistele nn riffikaladele ja korallidele, on hea võimalus kohata ka suuremaid tegelasi. Erinevad riffid, nn seinasukeldumised, laguunid ja korallaiad, soe ja selge vesi ja mis kõige olulisem – me oleme ikka väga esimeste hulgas nendes kohtades. Endal kogemus puudub, aga kirjutatakse suurtest delfiini parvedest (pigem sadades, kui kümnetes), vasarhaidest, tuunadest, barrakuudadest jne., jne., jne.

Märtsi lõpp ja aprilli alguses on kena kevad nii maa peal kui vee all ja SA kevadine vesi umbes 28-30 kraadi vahel. Seoses lennuühendusega ööbime nii safarile minnes kui ka tagasi tulles Jeddahis. Pole halba heata – saame pärast lendamist horisontaalis öö puhata, et järgmisel päeval pikem bussisõit ette võtta. Minnes jääb agaramatele paar tundi linnaga tutvumiseks enne transfeeri sadamasse, aga tagasitulles on pea terve päev Jeddahis meie päralt.
Mõned pildid laevast mulje saamiseks ka allpool.

Laevas on kokku 10 avarat konditsioneeriga kajutit (sh 1 sviit, 5 kajutit TWIN vooditega ja 4 kajutit TWIN/DBL vooditega), millest igaühes privaatne vannituba duššiga. Muude luksuste kohta (TV, wifi jne) uurin ja annan teada, aga see pole ehk kõige olulisem.

Toitu pakutakse kolm korda päevas Rootsi laua stiilis, lisaks veel joogid ja suupisted toidukordade vahel.

Puhvet töötab!

Safari kirjeldus.

24. Märts 2023 Lend TALLINN – ISTANBUL KL. 12:55-17:20
24. Märts 2023 Lend ISTANBUL – JEDDAH KL. 21:35-01:15 (25. Märts)
04. Aprill 2023 Lend JEDDAH – ISTANBUL KL. 06:30-10:15
04. Aprill 2023 Lend ISTANBUL – TALLINN KL. 15:10-18:25

Transfeer hotelli, kus ööbime ja puhkame lennust kuni järgmise päeva transfeerini. Laeva saame 25. Märtsi pärastlõunal, sadam asub Al Lith`s, u 250km lõunas Jeddahist (sõitu u 3-4h). Vee temperatuur peaks eeldatavalt jääma 28-30 kraadi vahele. Nähtavus, korallid, suured-keskmised ja väiksemad vee-elukad, kõik see on olemas. Lisaks veel kevadine aeg, mis igas meres lisab liike ja tegevust neile ja vaatamisväärsusi.
Kokku oleme seekord merel 9 ööd ja 8 päeva ehk sukeldumistega alustame 26.märtsil ja viimane sukeldumispäev on 2.aprill.
3.aprillil transfeer tagasi Jeddahisse, kus peatume veel üheks ööks hotellius ja 4.aprilli varahommikul alustame tagasi lendamist koju.

Reeglina tehakse päevas 3 sukeldumist vastavalt ohutusreeglitele ja enamuse soovidele.

Nagu tavaks, garanteerib koha reisil kiire reageerimine. Laeval on kokku 20 kohta ja kui need saavad täidetud, tuleb järgmist võimalust oodata. Väga armas oleks, kui te juba selle nädala jooksul saate anda teada, kas pakkumine kõnetab teid või ei sobi kindlasti.

PAKETIS SISALDUB:

Lennupiletid turistiklassis Tallinn – Jeddah – Tallinn Turkish Airlines`ga (30Kg äraantav pagas ja 8Kg käsipagas).
Transfeerid lennujaamast sadamasse ja tagasi lennujaama.
Kohalikud maksud.
2 ööd hotellis koos h/s-ga.
Koht kaheses kajutis 9 ööks ja 8 päevaks safarilaevas Saudi Explorer.
Sööke ja jooke (karastusjoogid, tee, kohv) 3x päevas pardal oleku ajal.
Sukeldumised 8 päeval 3 korda päevas vastavalt ohutusreeglitele.
Ballooni (12 l) ja raskusvöö kasutamist.

PAKETT EI SISALDA:

Viisade ja kohaliku med. kindlustuse maksumust (orienteeruvalt 170.-€, sõltub euro kursist).
Sviidis ööbimist laeval – ja see on üks ning ainus.
Lisakilosid vajadusel äraantava pagasi kohta.
Sukeldumiste- ja reisikindlustust.
Jootraha laeva meeskonnale vastavalt rahulolu tasemele (u 100.-€ inimese kohta).
Muud sukeldumisvarustuse kasutamist – rent info@waterworld.ee (komplekt nädalaks 90.-€ v.a. lambid ja kompuutrid)
EANx kasutamist safari ajal (70.-€) ja 15L ballooni kasutamist (40.-€).
Jätkukursuseid ADV (200.-€), Nitrox eriala (90.-€) või Deep Diver eriala (150.-€).

Registreerumiseks vajalik nimede ja soovi edastamine e.mailile info@waterworld.ee ja ettemaksuarve tasumine.

EV pass peab olema kehtiv vähemalt 6 kuud pärast reisi lõppu.